На 70% більше охоплень - чому відкладений постинг краще звичайного

На 70% більше охоплень - чому відкладений постинг краще звичайного

Основне завдання бізнесу в соцмережах - постійно бути на зв'язку з аудиторією, розміщуючи корисний контент. З'являтися в стрічці підписників можна планомірно, у міру написання публікацій, а можна завантажити всі пости заздалегідь. Про переваги другого варіанту якраз і піде мова у цій статті.

Зміст:

Чому публікувати пости потрібно регулярно

Алгоритми збільшення охоплення в соцмережах - справжній головний біль для всіх. Збільшити кількість підписників можна за допомогою старої доброї реклами, а можна органічно. Для цього контент потрібно розміщувати постійно, в один і той же час.

  • Регулярна публікація збільшує охоплення на 30-70%, в залежності від частоти постингу, за даними сервісу для кросспостингу POSTOPLAN.
  • Приріст конверсій в продажах для бізнесу при цьому становить до 40%.
  • Регулярна публікація є ключовим моментом, щоб генерувати на 74% більше трафіку і підписників на сторінках в соцмережах.
  • За підрахунками POSTOPLAN, економія на маркетингу в соціальних мережах при постійному постингу становить до 90%.

Задачу регулярного постингу якраз вирішує функціонал відкладених публікацій.

Що таке відкладений постинг

Відкладений постинг - це можливість автоматичної публікації контенту в заздалегідь визначений час. На практиці це означає, що публікації на кілька днів або тижнів налаштовуються за один день.

Як його налаштувати

Зробити це можна двома способами: через вбудовані інструменти соціальної мережі або через сервіси для кросспостингу.

У більшості соціальних мереж, наприклад, на Facebook та Pinterest, запланувати публікацію контенту можна за допомогою вбудованих інструментів. Такий варіант підходить малому і мікробізнесу, які присутні на 1-2 майданчиках.

А ось в Instagram такої можливості не передбачено, і в цьому випадку вам допоможуть сервіси для кросспостингу. Це програми для публікації контенту відразу в кілька соціальних мереж з одного інтерфейсу. Цей варіант особливо підходить агентствам та фрілансерам-маркетологам, адже їм доводиться вести десятки, а то і сотні акаунтів клієнтів.

Навіщо він потрібен бізнесу та агенствам

Завчасна настройка публікацій це бізнес-інструмент - на відміну від планомірного розміщення контенту, він економить гроші, систематизує роботу і полегшує контроль якості. Отримати вигоду з цієї функції можуть власники бізнесу, представники агентств і SMM-спеціалісти. Ось ще кілька переваг відкладеного постингу:

  • Якщо всі пости вже заплановані, легше не забути про публікацію і не пропустити час, найбільш підходящий для розміщення контенту. Це важлива перевага - в Facebook і Instagram найвищий рівень залучення припадає на вечірні неробочі години.

  • Нові пости будуть виходити без перерв на вихідних - так буде легше досягти максимального охоплення користувачів. На Facebook, Pinterest і Reddit аудиторія максимально активна на вихідних.

  • Не варто забувати і про регулярність розміщення контенту. У більшості соціальних мереж рекомендується щодня публікувати 1-2 пости. Однак в Twitter уже радять розміщувати 3 записи в день, тобто в місяць це вимагає підготовки близько 80 публікацій. І це тільки в одному акаунті.

  • За необхідності публікувати від 14 до 28 постів в тиждень, планування публікацій дуже підвищує продуктивність. Особливо корисно це буде для агенств і фрілансерів-маркетологів при їх великих об'ємах робіт.
  • Відкладений постинг допомагає в роботі з аудиторією з інших часових поясів - це позбавляє від необхідності заходити в акаунт в неробочий час.

На що витратити заощаджений час

Відкладений постинг - це спосіб консолідувати всю роботу з контентом у одну задачу і приділяти більше уваги іншим процесам. Ось дві ідеї, на що можна звернути увагу, коли ви вже налаштували та налагодили механізм публікацій:

Робота з ком'юніті та відгуками. Дослідження на американському ринку продемонструвало, що 24% респондентів очікують відповіді від бренду протягом 30 хвилин. Ще 42% опитаних готові чекати реакції не більше години. При цьому, 57% тих, хто коли-небудь зв'язувався з брендом, очікують швидкої відповіді в неробочі години. Відкладений постинг звільняє час, щоб фахівець міг сфокусуватися на оперативності роботи з аудиторією.

Тестування контенту. Коли кінцева мета ведення аккаунта - продажі, регулярних постів може виявитися недостатньо. В цьому випадку, SMM-стратегія повинна включати пласт робіт по перевірці найбільш підходящого контенту. Не відволікаючись на щоденне написання постів, можна перевірити реакцію підписників на типи контенту, рубрики, а також стилістику спілкування.

Висновки

  • Відкладений постинг підійде будь-якому бізнесу, який регулярно публікує в соціальних мережах, а також агенствам та фрілансерам-маркетологам, яким доводиться працювати з великою кількістю акаунтів.
  • Регулярне розміщення контенту підвищує охоплення на 30-70%, конверсії на 40% і дозволяє заощадити до 90% бюджету на просування в соціальних мережах.
  • Відкласти публікацію можна на більшості популярних платформ, однак планувати публікації в Instagram доведеться за допомогою сторонніх сервісів. 
  • Зручність відкладеного постингу в тому, що він дозволяє пріоритезувати планування контенту, а не закопатися в його написанні. Це полегшує життя і SMM-фахівців, і їх керівників.